Over Manna

Yarick alias MANNA is zelf ontwikkeld kunstenaar, illustrator en dichter. In zijn werk probeert hij de essentie te verbeelden, het zij van de persoon waar hij een illustratie van maakt, het zij een emotie of boodschap in zijn beelden of gedichten.

Als gediplomeerd massage therapeut heeft hij gemerkt hoe belangrijk het is voor mensen om aangeraakt te worden. Echter in de westerse cultuur heerst een ware 'aanrakingsarmoede'. Zeker sinds corona en de bijkomende afstandelijkheid is de term 'huidhonger' geen onbekend begrip meer. Yarick voelt het als zijn missie om knuffelen weer normaal te maken en het gesprek rond aanraking op gang te brengen.

Van jongs af aan maak ik al tekeningetjes, verhaaltjes en gedichtjes. Daar zat altijd een vrolijke noot in en mensen kregen er meestal een glim- of schaterlach van.

Na een enorme ontwikkelingsweg op spiritueel gebied leerde ik 'afgestemd te werken'; mezelf leeg maken en door me heen laten komen wat er komt. Als ik iets voor iemand maak stem ik me af op die persoon en probeer de essentie te pakken. Die verbeeld ik dan in een illustratie of sculptuur.

Door tijdens een zware depressie het dichten als uitlaatklep te gebruiken, ben ik de schoonheid van 'zwart' gaan inzien. Dat lees je duidelijk terug in mijn eerste 2 dichtbundels. De 3e (begin dit jaar) toont mijn worsteling met een nieuwe depressie, corona-stress, maar ook hoop en humor.

Welkom op de website van Atelier MANNA, maker van beelden, illustraties en gedichten die je raken.

Heb je KnuffelKunst al gezien? check de website >>

KnuffelKunst is interactieve kunst voor iedereen! Kruip op schoot bij Oma Bep en laat je veilig omhullen door haar zachte armen. Herinner je hoe fijn het was om te knuffelen!